Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

За порушення правил карантину у Білопіллі оштрафували молодика

Хлопець прийшов до відділку поліції без масок і рукавичок, чим порушив правила карантину під час епідемії коронавірусу.

Як розповів начальник Білопільського сектору превенції Едуард Дойненко, другого травня, близько 16 години, до приміщення Білопільського відділення поліції з’явився 24-річний житель Улянівки, який перебуває на обліку через проблеми з законом. Крім того, що він прийшов не у визначений судом час (з 9 год до 13 год), а пізніше, не повідомивши дільничного та керівництво відділення поліції про причини свого спізнення та несвоєчасність появи на реєстраційну відмітку, він ще й не дотримувався умов каранитину: був без маски та рукавичок. Тим самим поставив під загрозу як здоров’я особового складу поліції та громадян, які у той час перебували у відділенні, повідомляє bilopillia.city.

На зауваження правоохоронців чоловік відреагував агресивно, сказавши, що йому наплювати на правила, на законодавство та встановлені заходи. З огляду на таке ставлення, поліція зафіксувала правопорушення і склала на чоловіка адміністративний протокол за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали щодо порушника направили на розгляд суду, який виніс рішення стягнути з нього 17 тисяч гривень штрафу.

«Якщо б людина відреагувала на зауваження належним чином, можливо, справа обмежилася б усним попередженням. Адже ми не каральні органи, зазвичай попереджуємо громадян, проводимо з ними профілактичну роботу, попереджаємо про імовірну небезпеку, просимо дотримуватися встановлених правил», — говорить начальник сектору превенції.

За інформацією Едуарда Дойненка, раніше чоловік уже був засуджений за розбої, грабежі, правопорушення майнового та насильницького характеру і за спробу дати хабаря правоохоронцю. Крім того, він постійно порушує правила адміністративного нагляду, не з’являється на відмітку у призначений судом час.

debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада