Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

За сприяння Ігоря Васильєва Сумська лікарня №4 отримала нове сучасне обладнання

Сумська міська клінічна лікарня №4 отримала сучасний апарат для проведення фіброгастроскопії. І вже незабаром буде відремонтоване приміщення, у якому лікар-ендоскопіст вестиме прийом пацієнтів.

Про це у фейсбуці написав народний депутат України Ігор Васильєв, який у своїй депутатській діяльності багато уваги проділяє саме медичним проблемам округу.

«Восени ми з керівником Сумської міської клінічної лікарні №4 Дмитром Кравцовим говорили про те, що закладу вкрай потрібен прилад для проведення гастроскопії.

І ось відсьогодні такий апарат займає своє місце в лікарні», – написав він.

Це сучасний, високоякісний прилад, вартість якого – майже 2 мільйони гривень. За його допомогою хворій людині можна вчасно і точно поставити діагноз, адже апарат дозволяє лікарю не лише бачити на власні очі проблеми шлунково-кишкового тракту пацієнта, як то гастрит чи виразка, а й за необхідності взяти часточку матеріалу для проведення біопсії та інших досліджень. Обладнання використовують не тільки для діагностики, але й для лікування. Зокрема, метод дозволяє видаляти сторонні тіла, доброякісні новоутворення, накладати кліпси або лігатури при шлункових і кишкових кровотечах, а також вводити лікарські засоби.

Упродовж кількох років такого апарату в лікарні не було, що спричиняло незручності й лікарям, і пацієнтам.

«Спілкуючись з людьми, які обслуговуються у цій лікарні, з медперсоналом та керівником, я бачив, що відсутність приладу є проблемою, адже медики вимушені були для проведення дослідження направляти пацієнтів у приватні медустанови, а це, зрозуміло, влітає хворим людям в копієчку.

Для лікарні №4 ж наявність такого апарату – це ще й можливість отримати додаткові кошти від НСЗУ, яка сплачує за пріоритетні пакети тільки в тому випадку, коли є необхідне обладнання», – зазначає нардеп.

Лікарі кажуть, що черга у них вже розписана на місяць вперед. За ці послуги сплачуватиме НСЗУ, а для пацієнтів вони будуть безкоштовними.

«Керівник лікарні мене запевнив, що майже готова проєктно-кошторисна документація на ремонт приміщення, де буде встановлений апарат.

Тож люди будуть отримувати якісні медичні послуги у достойних умовах» – впевнений Ігор Васильєв.

4 листопада
3 листопада