16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

За вересень у складі ТВК на Сумщині відбулося 50 замін

Центральна виборча комісія замінила протягом вересня склад територіальних виборчих комісій Сумщини. ОПОРА проаналізувала заміни в ТВК. Загалом відбулось 50 замін. Найбільше їх було серед представників партій «Нова політика» — 15 та «Слуга народу» — 7, а також «Європейська солідарність» — 6. Найбільше замін у керівному складі відбулось серед представників партії «Слуга народу» — 5, та по одній заміні від політичних партій «За Майбутнє», «Європейська солідарність» та «УДАР».

Згідно з постановами ЦВК «Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів» від 1, 4, 8, 10, 14, 23, 25 вересня: відбулось 50 замін в ТВК Сумщини.

Протягом вересня найбільше замін відбулось серед представників партій «Нова політика» — загалом 15 замін членів ТВК. Ще 7 членів ТВК в Сумській області замінили від політичної партії «Слуга народу». Зокрема в Лебединській міській ТВК Сумського району та в Охтирській міській ТВК Охтирського району замінили 2 голови комісій від політичної партії «Слуга народу». Крім того, замінили 3 секретаря комісій: у Конотопській районній ТВК, Глухівській міській ТВК Шосткинського району та в Путивльській міській ТВК Конотопського району.

Крім того, відбулось 6 замін членів від політичної партії «Європейська солідарність» у Роменській районній ТВК замінили секретаря комісії від партії «Європейська солідарність». Відбулось 4 заміни членів ТВК від ВО «Батьківщина» та по два члени ТВК  замінили представники політичних партій: «Сила і честь», «Конкретних справ», «Наш край» та «За Майбутнє». В Роменській міській ТВК  Роменського району замінили секретаря від політичної партії «За Майбутнє».

Замінили одного члена ТВК політичні партії: ВО «Свобода», «Українська православна асамблея», «Громадянське суспільство», «Лібертаріанська партія 5.10», «Партія Зелених України», «Соціалісти», «Рух за реформи», «Партія Шарія», «Всеукраїнський народний союз». Одна заміна відбулась від політичної партії «УДАР» — замінили голову комісії в Шосткинській міській ТВК Шосткинського району.

В Конотопській міській ТВК Конотопського району виключили зі складу 3 членів ТВК (від організацій політичних партій: «Соціалісти», «Ліберальна партія України»,  «Солідарність жінок України») на підставі дострокового припинення повноважень у зв’язку з відмовою від складення присяги члена комісії.

Відповідно до п. 2 ч. 4 статті 208 Виборчого кодексу України повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії. , а в п. 7 ч. 4 цієї ж статті передбачено, що дострокове припинення повноважень відбувається у разі відмови від складення присяги члена комісії.

Згідно з абз. 2, 3 ч. 4 ст. 208 Виборчого кодексу України у разі виникнення обставин передбачених пунктом 7 частини четвертої цієї статті, повноваження члена виборчої комісії припиняються з моменту відмови особи поставити свій підпис під текстом присяги на засіданні виборчої комісії або у разі неприбуття такої особи на перші два засідання виборчої комісії після її включення до складу цієї комісії, про які така особа була повідомлена. Про дострокове припинення повноважень у зв’язку з відмовою від складення присяги члена комісії невідкладно повідомляється Центральна виборча комісія або відповідна територіальна виборча комісія для прийняття рішення про зміни в складі відповідної виборчої комісії.

4 листопада
3 листопада