Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

За зрив виборів у Верхній Сироватці сумська поліція порушила кримінальну справу

Слідчим управлінням сумської поліції 25 жовтня 2021 року зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 КК України (Перешкоджання вільному здійсненню виборчого права, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Зокрема, службові особи та деякі депутати Верхньосироватської сільської ради заблокували проведення виборів депутата цієї ОТГ в окрузі №6 та діяльності місцевої виборчої комісії шляхом відмови фінансування виборчого процесу. Вибори були призначені на 31 жовтня цього року, проте не можуть бути проведеними із-за відсутності коштів навіть на друк бюлетенів та протоколів, іншого.

Геннадій Пономаренко, голова постійної комісії з питань законності Верхньосироватської сільської ради, – «Наразі в нашій громаді відбувається кричуще порушення одного із найголовніших наших прав – права вибору. Деякі наші чинуші порахували себе вище закону та права вибору людей. Замість чесної виборчої боротьби вони банально вирішили не проводити вибори. Але їм нагадають, що за цю банальщину можно сісти до в‘язниці. Держава та її апарат не вибачать зазіхання на основоположні стовпи державності. Сьогодні вони зірвали місцеві вибори, а завтра перешкодять виборам Президента, народних депутатів чи якусь республіку оголосять?! Такі дії не залишаться без покарання».

Нагадаємо, що за перешкоджання вільному здійсненню виборчого права, вчинене за попередньою змовою групою осіб частиною 3 ст. 157 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, з позбавленням права обіймати посади.

4 листопада
3 листопада