Вчора
20 червня
19 червня
18 червня
17 червня
15 червня
14 червня
13 червня
10 червня
8 червня
4 червня
31 травня
26 травня
23 травня
22 травня
21 травня
20 травня
18 травня
15 травня

Захисники Сумщини намагаються не допустити прориву росіян і дякують Фонду Порошенка за надану техніку

Сьогодні вся Україна переживає хвилювання через наступ російських військ біля Вовчанська Харківської області. Слідкують за подіями як у Києві, так і біля російського кордону у Сумській області – там наші захисники щоденно працюють над його зміцненням, щоб не допустити чергового прориву ворога. 

Тому, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко не лише наголошує на необхідності будівництва фортифікаційних споруд за державний кошт, а й власними силами суттєво допомагає захисникам Сумщини, за два останні місяці передавши техніки на 60 мільйонів гривень, а загалом із початку війни допомога Фонду Порошенка українським захисникам сягнула 5 мільярдів:

“Наша команда зараз шукає екскаватори. Ми викупили в національного виробника весь обсяг виробництва аж до вересня, тому продовжуємо пошуки по всій Європі.

Тому хочемо звернутися до волонтерів. Якщо маєте можливість знайти надійний та якісний екскаватор та спільно з нами купити його до підрозділу, який зараз «на передку», то ми будемо цьому раді. Можу запевнити, що перші десять заявок ми точно задовольнимо.

Нам не дали власними силами побудувати лінії оборони на певній ділянці фронту. Приберіть це жахливе політиканство під час війни. Нам усім треба об’єднатися та вжити заходів, які зміцнюють нашу оборону”, – відзначив під час брифінгу Петро Порошенко.

Також Петро Олексійович наголошує, що наразі потрібно кошти із будівництва доріг спрямувати на облаштування ліній захисту:

“Необхідно вжити тих кроків, без яких перемоги буде досягти значно важче.

Тож щодо фортифікацій. Влада за 2023-2024 роки витратила на будівництво доріг сумарно 60 000 000 000 гривень. За ці гроші можна було ДВІЧІ обгорнути фортифікаційними спорудами всю лінію зіткнення та лінію загрози з російської федерації. 

Ми бачимо, що будівництво фортифікаційних споруд, на жаль, перетворюється на щось подібне до «Великого крадівництва». Замість ліній оборони будуються дороги. Дуже цинічним видається будівництво дороги Вовчанськ—Харків за 370 000 000 гривень торік”.

Враховуючи складну ситуацію лідер “Європейської Солідарності” нагадав, що ще 5 лютого була запропонована постанова для створення тимчасової слідчої комісії щодо контролю над будівництвом фортифікацій, однак цю ініціативу монобільшість не підтримала:

“Втомившись від відсутності реакції влади на ситуацію, що склалась, 5 лютого ми запропонували всім фракціям та депутатським групам у Верховній Раді підписати відповідний проєкт постанови №10462 для створення тимчасової слідчої комісії щодо контролю над будівництвом фортифікацій.

Цю ініціативу підтримали всі, окрім монобільшості. Вони разом зі своїми союзниками з колишньої опзж тривалий час блокували створення ТСК щодо фортифікацій і продовжують робити це зараз”.

Тому Петро Порошенко переконаний – замість доріг, потрібно підтримати інженерні підрозділи сучасною технікою:

“Замість будівництва доріг за сотні мільйонів гривень потрібно закуповувати техніку. Вона має працювати у складі Державної спеціальної служби транспорту або в наших інженерних підрозділах Сил підтримки. Щоб цією технікою, бетоном та габіонами вони могли оснастити позиції, які захищатимуть воїнів від ворожих атак. Ми вже мали досвід щодо будівництва ліній оборони в 2014—2015 роках. Тому якщо треба залучити досвід, то звертайтесь”.

Поряд із тим жахіттям, яке зараз відбувається на Харківщині, захисники Сумщини не втрачають оптимізму і користуючись технікою від Фонду Петра Порошенка щоденно зміцнюють український кордон. Техніка задіяна буквально 24/7, кожен день її роботи – це збережні життя воїнів ЗСУ, збережна українська земля і майбутнє України.

4 листопада
3 листопада