Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

Захоплення частини лісу під Сумами. Верховний суд виніс постанову власнику будівельних супермаркетів

Власник будівельних супермаркетів, який використовує частину державного лісу біля військового полігону під Сумами, має невідкладно звільнити землю. Таку постанову 2 вересня виніс Верховний суд. Прокуратура Сумської області, яка представляла інтереси держави у цій справі, документ отримала 30 вересня.

За словами речниці прокуратури Сумської області Наталії Науменко, прокуратура ще у 2017 році звернулася до суду з вимогою звільнити земельну ділянку лісового фонду, яку фізична особа самовільно зайняла та огородила парканом.

“Тоді суд першої інстанції погодився з доводами прокурора, однак апеляційний суд унадалі скасував це рішення через те, що прокуратура безпідставно звернулася до суду, оскільки відсутній державний інтерес”, – зазначила вона.

Прокуратура, говорить Науменко, не погодилась з таким рішенням і звернулася до касаційної інстанції.

“І от нарешті Верховний суд поставив крапку в цій справі. Позов прокурора задоволено, рішення суду апеляційної інстанції скасовано і рішення суду першої інстанції залишено в силі. Відтак фізична особа невідкладно має звільнити 1,4 га землі та демонтувати паркан”, – каже вона.

Крім цього, Роман Чванкін має сплатити 3 тис. 204 грн судових витрат на користь прокуратури. У судовому засіданні підприємець заявляв, що є власником земельних ділянок. Однак, у суді встановили, що чоловік огородив парканом і ліс з дорогою, які йому не належать. Чи звільнив підприємець землі, у прокуратурі не знають.

Представник держави у земельних питаннях – департамент агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації. Його директор Олександр Маслак телефоном сказав, що ще не знає про постанову Верховного суду, але обіцяв розібратися.

Суспільне намагається дізнатись думку Романа Чванкіна щодо рішення Верховного суду. Поки чоловік слухавки не бере, послугами адвоката він не користується.

У лютому 2017 року Роман Чванкін призначив нам зустріч, щоб прокоментувати ситуацію з землями біля села Радьківа, але говорити на камеру відмовився.

Минулого тижня у селі Радьківка виникла бійка між двома групами громадян. Сталося це під час спору щодо відновлення вільного проїзду через, ймовірно, самовільно захоплену підприємцем ділянку лісу.

Як повідомили у поліції, вони з’ясували, що “місцеві селяни зібралися з приводу відновлення вільного проїзду через начебто самовільно захоплену ділянку землі. Представник іншої сторони конфлікту залучив собі на допомогу своїх знайомих, відтак, в результаті цих перемовин й виникли сварка та штовханина”.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “хуліганство”.

У січні 2020 року апеляційний суд Сумської області зобов’язав Романа Чванкіна знести цегляний паркан з воротами у с. Радьківка Сумського району та звільнити дорогу, яка веде до військового полігону.

У господарському суді вже військова прокуратура намагалася скасувати рішення 2010 року Сумської райдержадміністрації про надання у власність частини артилерійського полігону родині Романа Чванкіна. Зрештою у цій справі суд постановив: прокуратура звернулася в неналежний суд.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада