Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Заступниця губернатора: «Карантин не скасовує щеплення від інших інфекційних захворювань»

Питання щодо покращення та необхідності проведення профілактичного щеплення населення Сумщини, зокрема, під час пандемії коронавірусу обговорили на селекторній нараді з керівниками закладів охорони здоров’я області.

«Сьогодні, коли і в Україні, і в області проводяться карантинні заходи, пов’язані з коронавірусною інфекцією, ми повинні зробити все від нас залежне, щоб не допустити на Сумщині спалахів інших інфекцій, які можна регулювати засобами імунопрофілактики», – зауважила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Мироненко.

За її словами, карантин не скасовує рутинної вакцинації населення. Наразі пріоритетними є первинні вакцинальні комплекси – це вакцинація від кору, краснухи, поліомієліту, дифтерії, кашлюку та правця, особливо серед дітей першого року життя.

«Потрібно забезпечити доступ населення області до вакцин. Для цього слід оптимізувати логістику з обласного рівня безпосередньо до надавачів послуг з вакцинації. Всі лікувально-профілактичні заклади на Сумщині повинні бути забезпечені необхідною кількістю імунобіологічних препаратів» – зауважила Тетяна Мироненко.

Головний педіатр області Ольга ГАПІЄНКО також зосередила свою увагу на необхідності детального пояснення населенню та медпрацівникам доцільності імунізації під час пандемії COVID-19, ризики поширення вакцинокерованих інфекцій у цей період і переваги вакцинації. «Необхідно продовжувати надавати перевагу імунізації, спілкуватися з батьками та ретельно відстежувати кожну пропущену вакцинацію. Батьки не повинні припускатися помилок, а найбезпечнішим варіантом, навіть, і під час цієї пандемії, є щеплення дітей», – заявила Ольга Гапієнко.

Потрібно зазначити, що для проведення планової імунізації у Сумській області є в наявності майже 100% вакцини (окрім вакцини АДП для щеплення дітей у 6-ти річному віці проти дифтерії та правця, через відсутність поставок із МОЗ України).

За результатами наради заступник голови облдержадміністрації Тетяна Мироненко наголосила на тому, що стан імунопрофілактики потребує як більш відповідального відношення з боку медичних працівників, так і дієвого контролю з боку керівників закладів охорони здоров’я, тож роботу з проведення імунопрофілактики серед населення Сумщини необхідно посилити.

4 листопада
3 листопада