Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Жителів Сумщини запрошують на туристичний водний маршрут Сеймом

“Регіональний ландшафтний парк «Сеймський» запрошує жителів Сумщини у мандрівку на байдарках туристичним водним маршрутом по річці Сейм.

По всій довжині маршруту, з урахуванням існуючих рекреаційних ділянок парку, визначено ряд опорних точок, місць зупинки учасників сплаву для ночівлі чи відпочинку. Початок та завершення маршруту обирається учасниками сплаву самостійно. Ознайомитися з картою маршруту можна за посиланням: https://drive.google.com/open…. А з питань участі чи організації сплаву на байдарках регіональним ландшафтним парком «Сеймський» необхідно звернутися до адміністрації парку.

Cплав на байдарках річкою Сейм – один з екзотичних видів водного туризму, що не вимагає спеціальної підготовки й досвіду. Це можливість познайомитися з унікальною природою Лівобережного Лісостепу та одним із найбільших природоохоронних об’єктів України – регіональним ландшафтним парком «Сеймський».

Подорож річкою Сейм дозволить відчути подих стародавнього міста Путивль, доторкнутися до місць бойової слави С. Ковпака, подивитися на справжню глибинку України – села Хижки, Камінь, Жолдаки, Лисогубівка. Набратися життєдайної енергії природи.

Як повідомляє адміністрація парку, пропливаючи байдаркою, ви побачите весь підводний світ Сейму. Вода в річці — настільки прозора, що можна побачити водні рослини і тварини. У сонячний день рослини на дні річки грають всіма відтінками смарагду. Між водних рослин – риба, безліч молюсків, а біля берегів – раків.

Сплав підійде як для цінителів спокійного відпочинку на природі, так і для любителів диких подорожей. Адже в похід Сеймом можна йти автономно, на кілька днів, а то й тижнів. Рівень складності річки доступний для любителів і початківців активного відпочинку на воді. Швидка течія дає можливість частіше відкладати весло в човен і насолоджуватися чудовими пейзажами.

4 листопада
3 листопада