Вчора
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Жоден оздоровчий табір Сумщини не подав заявку на відкриття – Держпродспоживслужба

Жоден дитячий оздоровчий табір на Сумщині поки не подавав заявку на перевірку перед відкриттям. Про це розповіла Суспільному начальниця управління санітарного нагляду Держпродспоживслужби у Сумській області Валентина Тищенко.

За її словами, наразі в області жоден табір офіційно не працює. Також немає інформації, щоб хтось звертався за дозволом, сказала вона. “Жоден з керівників закладів оздоровчих, які входять до офіційного переліку заміських оздоровчих таборів, ще не заявили про свою готовність чи наміри розпочати оздоровчу зміну”, – розповіла Валентина Тищенко.

Директорка санаторію-профілакторію “Ровесник” Світлана Палкіна повідомила, що вони готові відкритися, однак чекають офіційних документів. “Немає розпорядження голови ОДА. Заклад стовідсотково готовий. Ми хоч завтра могли б відкритися. Розпорядження голови, потім повинен бути наказ департаменту освіти, а потім уже ми відкриваємось”, – зазначає вона.

Гроші на оздоровлення дітей, зокрема, пільгових категорій, отримує і розподіляє для регіонів Мінсоцполітики. В обласному департаменті соцзахисту місяць тому його директор Михайло Дубровський говорив Суспільному, що у 2020 році грошей на літнє оздоровлення дітей в них, немає.

“Спочатку були передбачені 9 млн, потім – 6. Коли уряд остаточно вирішив, що оздоровча кампанія не відбудеться, кошти були рішенням сесії зняті і передані на закупку медичного обладнання”, – зазначив він.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада