Вчора
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Знайшлася людина, яка може вирішити проблему з ремонтом сумнозвісної дамби на Ямпільщині

За нового губернатора Сумщини Романа Грищенка питання зрушує з мертвої точки.  

Перебуваючи в Ямполі, губернатор Сумщини Роман Грищенко ознайомився з проблемою, отримав документацію та дав доручення підлеглим вирішити це питання. «Для проведення ремонту потрібні невеликі кошти. Це питання потрібно вирішити і я знаю, як це зробити», – зазначив голова облдержадміністрації.

Перебуваючи на дамбі відразу помітно, що один з двох шлюзів повністю зруйнований. Як наслідок, гідрологічна споруда зовсім не тримає рівень води у річці. Аварійною є і сама дамба, де місцями відсутні металеві секції загородження, великі сумніви є і у справності механізмів, які регулюють рівень підняття шлюзів. Відразу ж помітні і наслідки аварійності шлюзу – річка перед дамбою обміліла і все більше нагадує болото, а її заплава взагалі пересихає.

Мало хто замислюється, що аварійний шлюз міг спричинити і інші проблеми ямпільчан. До того ж, стосуються вони всього селища, а не лише околиці, яку в Ямполі прийнято називати «пенькачкою».

-Цієї зими в колодязях по вулиці Бондарівка, яка знаходиться понад річкою Івотка, зникла вода, – розповідає ямпільчанка Олена. –У мене була неглибока свердловина, з якої повністю зникла вода. Це саме відбувається і у багатьох ямпільчан, які беруть поверхневі води. Тепер мені доводиться на тачці возити бідон з колодязя, де ще залишилась вода. Але і там у відрах стільки піску, хоч малюй по ньому…

За словами очільника області Романа Грищенка, вже за два тижні він має повторно відвідати Ямпіль і на той час він вже планує отримати перші результати по проблемах, які були озвучені напередодні. Сподіваємося, що ремонт шлюзу на дамбі стане однією з них.

Нагадаємо, що ще наприкінці минулого року на обласному рівні було прийняте рішення виділити на проведення ремонтних робіт на шлюзі №6 на річці Івотка 240 тисяч гривень: 140 тисяч з екологічного фонду області та 100 тисяч з кошторису Офісу водних ресурсів у Сумській області. Це рішення залишається чинним і на даний час, але початок ремонту був заблокований Департаментом фінансів, який не погодився виділяти кошти обласного бюджету на об’єкт, що перебуває в державній власності.

Джерело: yampil.info

4 листопада
3 листопада