Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Знайшли інвалідний візок сумчанина, якому вже зібрали кошти на новий

Сумчанину з інвалідністю, Максиму Лапіну, назбирали гроші на новий візок. Його мають доправити чоловікові 6 серпня. Також знайшли старий транспортний засіб.

Максим Лапін — із народження на візочку. А 3 серпня транспортний засіб зник з під’їзду будинку, де мешкає чоловік. “Прийшов батько і говорить, а де твоя коляска? Відповідаю, що — на місці. Він сказав, що її там немає. Ви уявіть: живу тут з 2012 року і таке зі мною вперше”, — говорить він.

Знайшовся візок за 400 метрів від будинку, де мешкає Максим. Його помітило подружжя Денисенків. Пані Людмила згадує як це було. “Повертаючись додому, побачила візочок. Подумала, що у нас немає таких, хто б ним користувався. Пішла додому і зайнялася своїми справами”, — сказала вона.

Потім, за її словами, побачила пост в інтернеті про зникнення візка. “Чоловік йшов зранку на роботу, йому сказала, що якщо ще стоїть візок, нести його у підвал, щоб його не вкрали”, — говорить жінка. Старий візок 4 серпня повернули Максиму.

Доки шукали візок, сумчани Дмитро Кулібабін та Дмитро Борщ через соцмережі вирішили допомогти зібрати гроші на новий, для Максима. 5 серпня мали 182 тис. грн.

“Ми вже замовили візочок, який має приїхати завтра. Решта грошей… Будемо збирати кошти на житло, тому що Максим їздить на візку для того, щоб торгувати, аби придбати нове зручне житло”, — говорить Дмитро Кулібабін.

“2 серпня відбулися мені погрози, а вночі, з 2 на 3 серпня, зник візочок. Мені це питання ставив і дільничний і я сказав, що сусідів підозрюю”, — каже батько Максима — Олександр Лапін.

Сусідка Вікторія Середа заперечує це. “2 серпня дійсно дзвонила Лапіну Максиму і запропонувала зробити косметичний ремонт, але не тільки йому телефонувала. У нас велика проблема: тече дах і ми до всіх мешканців зверталися”, — говорить вона.

Жінка озвучила свою версію: “Мені здається, що це — батько Максима. Він сам заховав десь візочок і захотів таким чином зібрати кошти на нову коляску. З Максимом я не сварилася”, — говорить вона.

Старша інспекторка відділу комунікації Нацполіції Сумщини Вікторія Мкртчян розповіла, що за фактом відкрили провадження за статтею 185 кримінального Кодексу України: крадіжка.

Зараз у під’їзді для візочка Максима Лапіна зварили залізні двері, які можна замикати. Таку роботу зварники виконують вперше. “Сподіваюся, що — і востаннє. Неординарна така ситуація утворилася: вкрасти у людини, обмеженої у своїх діях, останній засіб його переміщення”, — каже зварник Павло Куліш.

4 листопада
3 листопада