Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Звільнену головлікарку Путивльської міської лікарні викрили на мільйонних махінаціях

На сесії Путивльської міськради відкрилися шокуючі подробиці “господарювання” екскерівниці міської лікарні Світлани Семененко.

Справа із звільненням лікарки набуває нових обертів. Після серії звинувачень на адресу керівництва Путивльської ОТГ Костянтина Гаврильчука щодо його упередженого відношення до Світлани Семененко та сприяння у її подальшому начебто незаконному звільненні, на сесії міської ради публічно озвучили усі викривальні факти діянь колишньої керівниці лікарні. Виявилося, що пані Семененко з порушенням законодавства заключала договори на оренду котлів у свого (на той час) свекра – фізичної особи підприємця Віктора Пилєва на захмарні суми. Зокрема, за 2020 рік (зокрема з 01.09) лікарня мала сплатити – 332 тис грн, 2021 рік – 996 тис грн, 2022 рік – 996 тис грн, 2023 рік – 581 тис грн. Майже 3 млн грн за три роки. При цьому лікарня заплатила за оренду котлів ще до початку опалювального сезону, і саму процедуру оплати екскерівниця також проводила з порушеннями на що є відповідні докази. Аби уникнути відповідальності за фінансові оборудки з родичами, юристи Семененко анулювали шлюб між її сином і донькою Пилєва, який отримував бюджетні кошти. Після цього Віктор Пилєв перепродає свої прибуткові котли колишньому слідчому із Сум, та закриває ФОП.

Голова Путивльської територіальної громади Костянтин Гаврильчук прокоментував марнотратство і махінації екскерівниці лікарні Семененко.

“Те що нам брехали – ми бачимо. Це – докази відповідно до документів, це не наші амбіції чи здогадки. Пані Семененко перейшла усі дозволені норми. Якщо ми не праві, то прийдіть та надайте усі пояснення, чому ми незаконного когось звільняємо”, – сказав очільник ТГ.

Він додав, що Держпраця, яка приходила у лікарню з перевіркою, зупинила експлуатацію опалювальних котлів через низку виявлених порушень.

“Жодних відповідних дозвільних документів лікарня не мала на це. Якщо цей факт став відомий раніше, то ми б залишилися без тепла в опалювальний сезон”, – сказав Костянтин Гаврильчук і додав, що Держслужба аудиту також знайшла порушення. Зокрема щодо взяття без відповідного погодження в оренду опалювальних котлів.

“Ми її не звинувачуємо. Є слідство, є кримінальне впровадження. Ми діємо у рамках законодавства. Нашу справу намагалися забрати до Києва, вона там була десь місяць. Зараз у Конотопській прокуратурі. Найближчим часом будуть вручені підозри винним особам за підсумками експертизи”, – додав очільник Путивльської ТГ.

Він продовжив, що після поновлення судом на роботу екскерівниці (напередодні звільнення депутатським корпусом) Семененко приходила до нього та попереджувала про дзвінок свого поважного старшого товариша, який хотів вплинути на слідство.

“Якщо будуть погрози, я все рівно не зупинюся чого б це мені не коштувало. Я доведу цю справу до кінця. Якщо порушили законодавство, за це треба відповідати. Треба жити по совісті й справедливості”, – завершив Костянтин Гаврильчук.

Він закликав присутніх депутатів ТГ та чиновників зробити відповідні висновки та не повторювати помилки пані Семененко.

4 листопада
3 листопада