Українці назвали частку витрат на різні продукти харчування
Продукти харчування займають близько половини в споживчих витратах українців. Серед продуктів найбільшу частку займають м’ясо і м’ясопродукти, а також хліб.
Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств України в IV кварталі 2019 року Державної служби статистики, пише РБК-Україна.
За даними статистичного відомства, було опитано 8107 господарств. Середній еквівалентний розмір домогосподарства становить 2,11 осіб. Загальні грошові витрати одного домогосподарства становлять 9001,45 грн на місяць, з них споживчі грошові витрати – 8162,46 грн, неспоживчі витрати – 838,99 грн.
Дані показують, що в середньому одне домогосподарство витрачає на харчування 4139,74 грн в місяць.
Найбільшу статтю складають м’ясо і м’ясопродукти – 23,9% або 986 грн в місяць.
Суттєвими є витрати на хліб і хлібопродукти – 16,0% або 673 грн.
Далі йдуть молоко, сир та яйця – 13,1% або 540 грн на місяць.
За овочі, включаючи картоплю, українці платять 7,1% або 296 грн.
На фрукти йде 6,3% або 263 грн.
На цукор, джем, мед, сироп, шоколад та кондитерські вироби українці витрачають 6,1% або 250 грн.
На сало одна сім’я витрачає 1,9% або 80 грн на місяць.
На харчування поза домом йшло 4,8% або 197 грн.
Українці назвали частку витрат на різні продукти харчування
AgroReview