ДПЗКУ поновила виробництво житнього борошна
Все борошно йде виключно на внутрішній ринок, на хлібокомбінати та хлібозаводи для стабілізації цін на хліб та хлібобулочну продукцію.
Державна продовольчо – зернова корпорація України поновила виробництво житнього борошна на Кролевецькому КХП. Потужність лінії житнього борошна 50 тонн на добу, планові об’єми поставки понад 1000 тонн борошна протягом червня місяця, передає прес-служба ДПЗКУ.
«Об’єми жита сконцентровані на зернопереробних підприємствах Корпорації дають змогу повністю задовольнити потреби в житньому борошні хлібопекарські підприємства України до початку переробки зерна жита врожаю 2020 року» – зазначив заступник голови правління ДПЗКУ Вадим Гринишин.
«Взагалі, корпорація може стати провідним виробником житнього борошна країни в наступному маркетингову році. В планах корпорації закладена переробка понад 18 тис тонн жита в наступному маркетинговому році»- підкреслив Вадим Гринишин.
Наразі в корпорації працюють чотири борошномельні комплекси, Кролевецький КХП (Сумська область), Черняхівський елеватор (Житомирська область), Львівський КХП та Тернопільський КХП. З квітня поточного року підприємства працюють на повну планову потужність, станом на сьогодні переробили понад 21 тис тонн пшениці, з якої виготовлено понад 15 тис тонн борошна.
Все борошно виготовлене на цих підприємствах, йде виключно на внутрішній ринок, на хлібокомбінати та хлібозаводи для стабілізації цін на хліб та хлібобулочну продукцію.