Фермер з Вінниччини вирощує їстівні квіти
Фермер з Вінницької області Олег Міхеєв вирощує та популяризує квіти для вживання в їжу. За його словами, для цього чудово підходять суцвіття кабачків, гарбузів, красолі та навіть хризантеми. Про це повідомляє СтепанівкаVillаge, пише agronews.ua.
“У красолі їстівні стівні листя, бутони, квіти, зелені плоди. І всі вони дещо відрізняються на смак та спосіб використання. Листя, квіти та бутони можна додавати у салати, навіть використовувати у якості головного компоненту. Бутони та зелені плоди маринують на кшталт каперсів. Листя та квіти додають при тушкуванні м’яса!”, – ділиться досвідом фермер
Він стверджує, що на смак листя красолі трохи схоже на молоде листя гірчиці, але «значно м’якіше».
“Бутони мають майже той самий смак, але, звісно, відрізняються тестурою, вони ніжніші. А от квіти… Квіти дуже ніжні за текстурою, а на смак в них на тлі м’якою гірчичної гостроти добре відчувається солодкість нектару. Про плоди поки що нічого сказати не можу, бо в нас вони ще не в’язалися”, – пише фермер.
Також він наполегливо рекомендує приглядітись до хризантеми, яка на смак нагадує селеру.
“Не сподівалися, мабуть, почути про хризантему в салаті? А вона дуже смачна! Нагадує селеру. Але, як на мій смак, ніжніша та солодша. До того ж селера, точніше її листя, це скоріше приправа, а хризантему можна використовувати як основу салату”, – стверджує він.
В їжу використовують листя, молоді пагони, бутони та суцвіття.
“Проте суцвіття мені не сподобалися текстурою. Вони розсипаються у роті на окремі квітки, чимось нагадуючи кульбабу”, – додає фермер.
У вирощувані хризантема невибаглива, зазначає Міхеєв. Перший врожай можна збирати десь через місяць після сівби. Якщо сіяти у декілька прийомів через два-три тижні, то можна мати хризантемний салат всю теплу пору року.