Світ без пластику: в Україні виробляють коктейльні еко-трубочки з жита та очерету
В Україні роблять трубочки для напоїв зі стебел жита і очерету, вони не розмокають ні в холодному, ні в гарячому, і розкладаються в компості за 3-6 місяців. Про це повідомляє greenpost.press, пише agronews.ua.
Пластикові трубочки (соломинки) для напоїв – також негативно впливають на довкілля. Пластик є пластиком, навіть якщо він маленького діаметру. Українська компанія Yes Straws виготовляє трубочки (соломинки) для напоїв зі стебел жита і з очерету. Це ноу-хау для всіх, хто дбає про екологію та розуміє важливість розвитку та використання екологічних речей у побуті.
“Ми позиціонуємо це як одноразову екологічну альтернативу, яку можна викидати в органіку, компостувати. Соломинка з жита розкладається орієнтовно за 3 місяці, соломинці з очерету потрібно 6-8 місяців. Якщо я, наприклад, цю соломинку викину, вона потрапить в ґрунт – вона стане йому своєрідною підживленням, тому що це органічна частина. Ми не використовуємо жодних хімічних сполук для обробки, тому що людина вживає через соломинку напої”, – пояснює операційний директор компанії Олеся Вершигора.
Єдиний ефект від трубочки – легкий, ледь помітний післясмак від вживання напою: якщо з жита – це легкий солодовий присмак, він практично не відчувається, з очерету – точно також може бути легенький присмак терпкий.
За словами Вершигори, у США було у 2018 році зафіксовано використання 500 млн пластикових соломинок в день. У Європі ця цифра в районі 100 мільйонів, в Україні – близько 1 мільйона, але може бути і більше.