В Україні на 16% зросли ціни на фрукти та яйця
В Україні у травні 2020 р. значно піднялися ціни на фрукти та яйця, у порівнянні із квітнем цього ж року. Перші виросли в ціні на 15,8%, другі — на 16,6% відповідно. Про це йдеться на unn.com.ua.
«На споживчому ринку у травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Найбільше (на 16,6% та 15,8%) подорожчали яйця та фрукти. На 2,3–0,8% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, рибу та продукти з риби, овочі. Водночас на 1,6-0,2% подешевшали м’ясо та м’ясопродукти, сало, масло, цукор, соняшникова олія, кисломолочна продукція, молоко», — йдеться у повідомленні.
До слова, дослідження Держстату охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях і сільської місцевості.
kurkul.com