В Україні прогнозують скорочення виробництва цукру
Виробництво цукру в 2020/2021 маркетинговому році прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн тонн.
ЦукорЦукрова галузьНАЦУ «Укрцукор»
Виробництво цукру в 2020/2021 маркетинговому році прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т, що на 15% менше ніж попереднього року. Такого висновку дійшов аналітичний відділ НАЦУ «Укрцукор», передає УНН.
“Враховуючи скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть суттєво вплинути на врожайність, оскільки уже зараз відомо, що пилові бурі пошкодили частину посівів в Тернопільській, Харківській і Кіровоградській областях, а центральні регіони страждають від впливу шкідників, виробництво цукру в 2020/2021 МР прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн т. Це більш ніж на 15% менше ніж попереднього року, проте це в повному обсязі може покрити потребу внутрішнього ринку”, — заявив аналітик НАЦУ “Укрцукор” Назар Михайловин.
Повідомляється також, що аграрії у деяких регіонах відзначають вплив аномальних погодних умов на стан посівів.
AgroReview