12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

Нардеп Максим Гузенко прозвітував про свою депутатську діяльність у жовтні

Народний депутат України по виборчому округу №161 Максим Гузенко (депутатська фракція ПП «Слуга народу», Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики) у Фейсбуці прозвітував про свою діяльність за жовтень 2021 року.

“РОБОТА НА ОКРУЗІ

• Відремонтовано міст через р. Хорол, що в с. Русанівка Липоводолинської ОТГ. У відповідь на моє звернення департамент інфраструктури Сумської ОДА виділив близько 2 млн гривень на його реконструкцію. Об’єкт кілька років був у жахливому стані, що унеможливлювало нормальне транспортне сполучення з частиною села. Наразі ремонтні роботи завершені – міст у відмінному стані.

• Затверджено проект «Нове будівництво мостового переходу через р. Сула по вул. Полтавській в м. Ромни Сумської області». Аварійний міст був головною проблемою, яку жителі Роменщини на зустрічах із депутатами й представниками влади просили вирішити багато років поспіль. Я взявся допомогти і сьогодні вже є результат: проводяться конкурсні торги щодо визначення підрядної організації для виконання робіт із будівництва мосту. Очікувана вартість будівництва – 161 492 000 грн. Роботи заплановані на 2022-й рік.

• Зустрівся з жителями с. Сміле, що в Хмелівській громаді. Разом проінспектували хід ремонтних робіт дороги Т1914 Хмелів-Чернеча Слобода, обговорили з підрядною організацією дрібні недоліки та шляхи їх вирішення. Також пропрацювали спільний алгоритм дій по будівництву водогону в с. Хустянка і вже запланували реалізацію проєкту на наступний рік.

РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ ТА ВІЗИТИ

• Разом із міністром розвитку громад та територій Олексієм Чернишовим обговорили хід виконання проєктів «Великого будівництва» на Сумщині. Одним із фокусних проєктів для себе вважаю реконструкцію стадіону в місті Ромни — це дійсно той об’єкт, який може стати спортивним хабом та візитівкою Роменщини. Також проінспектували хід будівництва нового дитячого садочку в 12 мікрорайоні.

• Здійснив робочу поїздку до Липоводолинської ОТГ. Проінспектували, як триває будівництво спортзони для активного відпочинку та занять спортом на території Липоводолинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів — на це за моєї ініціативи було виділено 5,2 млн грн із держсубвенції. Зараз тут встановлюють вуличні тренажери, бігові доріжки, елементи воркауту, ігровий майданчик із гумовим покриттям. Також відвідали Липоводолинську ЦРЛ, де є проблема із застарілим рентгенапаратом та флюорографом, що в умовах пандемії недопустимо. Буду звертатися до парламенту і профільних міністерств для найшвидшого виділення коштів.

ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА (головне)

• Разом із колегами ухвалили за основу Державний бюджет на 2022-й рік. До цього ми з помічниками провели кропітку роботу на окрузі, збираючи пропозиції від жителів Роменщини щодо розвитку й вдосконалення її територій. Головний пріоритет бюджету-2021 – медицина. Понад 197 млрд грн спрямують на медичні програми та субвенції. Безпека і оборона – майже 6%. Значно підвищаться стипендії для студентів. Майже вдвічі збільшуються витрати на цифровізацію. Як представник Роменщини я доклав максимум зусиль, щоб залучити додаткове державне фінансування на свій округ. Вдалося відстояти для громади важливі соціально значимі та інфраструктурні проекти: збільшені видатки на ремонт і придбання обладнання для шкіл, дитсадків, лікарень, будівництво і реконструкцію водогонів, оновлення доріг, заходи соціально-економічного розвитку територій.

• Став співавтором закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств» №1788-IX, який надасть додаткову підтримку українським фермерам.

• Призначили Першого заступника Голови Верховної Ради України.

• Усунули суперечності між Конституцією та Законом України «Про Національне антикорупційне бюро України».

• Удосконалили чинні положення Закону про НБУ та привели їх у відповідність із кращою світовою практикою, уточнили процедуру закупівлі юридичних послуг НБУ, а також інформацію, яка подається НБУ для складання Бюджетної декларації.

• Прийняли закон щодо підвищення енергоефективності в Україні.

• Створили умови для розвитку ринку біометану в Україні.

• Привели законодавство України у сфері виробництва та обігу дитячого харчування до вимог законодавства ЄС.

• Почали спрощувати процедури отримання мобільними операторами права на користування земельними ділянками.

• Почали спрощувати процес призначення позачергових виборів у разі дострокового припинення повноважень сільського, міського голови.

• Зробили крок до запуску нових прозорих конкурсів з акредитації авторських організацій колективного управління.

• Зробили крок до вдосконалення порядку проходження експертизи нових сортів рослин та їх державної реєстрації.

• Почали узгоджувати положення чинного законодавства України з вимогами законодавства ЄС у сфері розвитку високоефективної когенерації.

• Почали встановлювати правові основи функціонування Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку”, – написав Максим Гузенко.

4 листопада
3 листопада