Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

Архітектори Сумщини по новаторськи відзначають професійне свято

Професія архітектора в усі часи була однією з найбільш необхідних для суспільства, а наслідки творчої діяльності помітними у надбанні людства. Тому з нагоди Дня архітектора України фахівці своєї справи вирішили звернути увагу на деталі, що створюють цілісну картину архітектури Сумщини.

«Якісно створена вами «музика у камені» століттями милує око, служить роками. Від того, як ви підходите до своєї справи, залежить, в яких умовах будуть жити наступні покоління. Бажаю вам й надалі зважати на інтереси жителів Сумщини, своїми справами прикрашати нашу область і Україну», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Тетяна Мироненко у вітальному слові.

За словами архітектора Володимира Бикова, сьогодні варто звертати увагу на деталі архітектури – арки, дворики, розписи на стінах, елементи благоустрою. Рівно десять років тому арка на одній з центральних вулиць міста стала втіленням ідей Стріт-арту. Усі розписи мають своє символічне значення – відновити мистецтво футуризму Давида Бурлюка, що колись зламувало усталені горизонти, перекидало споконвічні цінності.

І сьогодні символічно у День архітектора арка будівлі, де брав уроки художнього мистецтва український батько світового футуризму, наш земляк, Давид Бурлюк, стала відтворенням нових художніх форм. Сам Давид Бурлюк писав: «Футуризм не школа, це нове світовідчування».

Довідково. Давид Бурлюк – одна із найяскравіших постатей ХХ століття. Його називають українським батьком світового футуризму – лівої течії в мистецтві початку ХХ століття, яка декларувала кінець старого і створення мистецтва майбутнього (звідки і пішла назва напрямку), підтримку технічному прогресу. Давид Бурлюк народився на Лебединщині (хутір Семиротівка Харківської губернії) 21 липня 1882 року. У 1893-1895 роках навчався в Сумській Олександрійській чоловічій гімназії, отримав мистецьку освіту, навчаючись в Казанському та Одеському художніх училищах, в Королівській Академії в Мюнхені у В.Дица, в Парижі у Ф.Кормона, в московському училищі ліплення.

4 листопада
3 листопада