Вчора
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня

“Мінімальну заробітну плату для вчителів підвищать до 20 тисяч гривень”, – нардеп Михайло Ананченко

Освітній захід із символічною назвою «Освіта Сумщини: синергія та трансформація» 8 грудня об’єднав представників Сумської обласної державної адміністрації, Сумської обласної ради, народних депутатів України, голів сільських, селищних та міських рад, районних державних адміністрацій, керівників місцевих органів управління освітою області для обговорення перспектив розвитку освітньої галузі Сумщини.

Форум проходив у Косівщинському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Лесі Українки Степанівської селищної ради Сумського району.

Про зміни, які чекають на освіту в наступному році, розповів народний депутат від Сумщини Михайло Ананченко (партія «Слуга народу»). Він зазначив, що в освіті працювати відповідально і нелегко, адже це та галузь, яка зараз часто і швидко змінюється.

Народний депутат інформував, що у 2022 році заплановано прийняття Указу Президента України, відповідно до якого у 2023 році в держбюджеті буде враховано підвищення заробітної плати для педагогічних працівників, що анонсував Президент України Володимир Зеленський під час засідання Верховної Ради України. Ініційовано підвищення мінімальної заробітної плати для вчителів до 20 тисяч гривень.

Проект оновленої освітньої програми, що регламентуватиме розвиток освітньої галузі Сумщини наступні три роки, презентувала директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова. Посадовець зазначила, що оновлений проект програми передбачає диференціацію традиційних напрямків та включає нові формати, зокрема, передбачено реалізацію  психологічного супроводу освітнього процесу, втілення права на отримання якісних освітніх послуг особами з особливими освітніми потребами, професійне зростання педагогічних працівників, розвиток освіти і науки, фахової передвищої та вищої освіти й інші. Пріоритетом всіх заходів, передбачених напрямками програми, є безпека всіх учасників освітнього процесу, збереження їх здоров’я та створення комфортних умов для кожного. Проект програми за вектором реалізації цього напрямку включає заходи з протипожежної безпеки, охоронні заходи, також розширено розділ щодо безпечного і якісного харчування, передбачено здоров’язбережувальні технології.

Вікторія Гробова детально проаналізувала розвиток всіх складових освітньої галузі області, показники за всіма напрямками та запланові заходи щодо вдосконалення всіх освітніх ланок. Вона подякувала учасникам форуму за співпрацю, готовність швидко реагувати на зміни та приймати ефективні управлінські рішення.

4 листопада
3 листопада