Вчора
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

Стало відомо, хто у Глухові написав лист з проханням заборонити діяльність «Зеленбуду»

Виявилось, що листа до суду з проханням заборонити діяльність «Зеленбуду» склав особисто Руслан Павленко і змусив начальника УЖКГ підписати його

  На сесії Глухівської міської ради відкрито на камеру прозвучала інформація про те, що до суду по полігону управління ЖКГ насправді надсилало у якості третьої сторони не одне пояснення, а два. Одне – з позитивним відгуком про ТОВ «Зеленбуд», фактичним описом справ на полігоні і проханням дозволити їм працювати за умови усунення недоліків. А через день у суд пішов лист зовсім іншого змісту – бруд на підприємство і прохання заборонити діяльність. Виявилось, другий документ начальник УЖКГ Марія Сегеда не писала. Лист склав відомий Руслан Павленко і змусив її підписати. Тож істинні замовники і виконавці проявляються швидко.
Щодо усунення недоліків, виявлених екологами, то депутати надали дозвіл на передачу від УЖКГ «Зеленбуду» ваг, які будуть встановлені на полігоні для контролю кількості відходів.
Як прокоментував пізніше секретар міськради Юрій Бурлака, ні для кого не секрет, що «фантастична команда» хотіла будь-якими методами знищити підприємство, плутаючи політику з бізнесом, намагалась спершу через низький тариф, а потім через позов екологів тиснути на підприємця-депутата Володимира Гриба. «У своєму прагненні кінчити «Зеленбуд» ці діячі дійшли до абсурду, подавши в суд вимоги заборонити їм працювати на полігоні. У результаті отримали бомбу: суд взагалі вимагає опломбувати полігон. Ці фантасти перевершили самі себе, посадивши Глухів на міну сміттєвої кризи», – упевнений Ю. Бурлака.
Підприємство готується до апеляції. Керівництво переконане, що нічого спільного даний позов із захистом екології не має, бо насправді у Глухові один із найкращих нових полігонів в області, а вся справа у брудних методах впливу на політичних опонентів. «Вони ніколи не думали про місто, казали, що на це місце прийдуть інші. А ми вигравали тендери, бо насправді у Глухові ніхто не має стільки техніки і ресурсу як «Зеленбуд». Жек уже пробував вивозити сміття. Їх вистачило на місяць – і Глухів по вуха засів у відходах. Ніхто не зможе в борг працювати як Гриб, коли грошей у бюджеті нема, ніхто не чекатиме місяцями оплату», – говорить Володимир Гриб.

Виконком Глухівської міської ради у понеділок, 25 травня, затвердив нові норми надання послуг з вивезення твердих побутових відходів: якщо раніше кожен платив за рік з розрахунку 1,5 кубометри, то тепер встановили 2,2 куба. Не дивлячись на те, що тариф залишається без змін і становить для населення 97,65 грн/м3, збільшення норми призведе до росту розміру оплати за послуги: з 1 червня це буде коштувати 17,9 грн з людини на місяць замість 12,2.
Як пояснив директор ТОВ «Зеленбуд» Дмитро Хоруженко, їхня компанія несла збитки через те, що населення сплачує за меншу кількість сміття, ніж фактично вивозиться. Затверджені норми за останні роки дуже змінились, що підтверджує майже переповнений новий полігон: його збудували у 2013 з розрахунком на 15 років, а по факту заповнили вдвічі більшою кількістю сміття. До того ж змінився склад відходів, його види. У багатьох містах ця норма давно більша за глухівські півтора кубометри, та й тарифи на рівні (Суми – 24,85 грн, Путивль – 24,51, Охтирка – 22,4, Ромни – 18,4, Шостка – 17,6).
До речі, кількість вивезеного сміття останні роки дуже ретельно контролювалась: жодна машина не могла в’їхати на полігон без перевірки, замірів і дозволу працівника УЖКГ. Тож такий контроль з боку колишньої влади став реальним математичним доказом необхідності офіційного затвердження уточнених норм.

nedelya.info

4 листопада
3 листопада