25 квітня
24 квітня
23 квітня
19 квітня
18 квітня
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня

У Parimatch назвали рішення на користь РБК необґрунтованим

Вердикт Касаційної палати Верховного Суду у позові Parimatch проти РБК на користь останнього прийнятий під політичним тиском. Про це заявляють у компанії Parimatch.

Parimatch не визнає рішення суду на користь РБК та шукатиме справедливості у європейських інстанціях

Parimatch, компанія, що спеціалізується на організації азартних ігор, планує оскаржити рішення, винесене Касаційною палатою Верховного Суду на користь медіа-групи РосБізнесКонсалтинг (РБК). Свою позицію холдинг аргументує політичним впливом на судовий процес. Вони вбачають у цьому рішенні протиріччя українським законам та заявляють про намір довести свою правоту на рівні європейських судових інстанцій.

У своїй заяві Parimatch висловлює розчарування відсутністю об’єктивності у судовому розгляді, особливо критикуючи ігнорування Верховним Судом ключових аспектів справи, включаючи аналіз обвинувачень у наклепі та перевірку достовірності інформації, яка була предметом судового розгляду. Компанія також вказує на відсутність достатніх доказів з боку РБК протягом усього процесу.

Оператор також висловлює занепокоєння щодо перевищення судом своїх повноважень, особливо критикуючи спроби тлумачення законодавства інших країн без урахування міжнародних юридичних експертів, яких пропонувала компанія. Це, на їхню думку, свідчить про непрофесіоналізм та упередженість судової системи.

«Важливим аспектом, що викликає сумніви щодо легітимності рішення суду, є те, що український суд прийняв на себе роль інтерпретатора законодавства інших країн, зокрема Росії та Кіпру, ігноруючи при цьому висновки іноземних юридичних експертів, надані юристами Parimatch», — підкреслюють у компанії.

Parimatch також незадоволений судовим рішенням через неврахування очевидних фактів, зокрема, що реєстрація торгових марок чи логотипів не еквівалентна веденню бізнесу в Російській Федерації, підкреслюючи політизацію та упередженість в рішенні суду.

«Рішення, ухвалене касаційною інстанцією, компанія сприймає як явно упереджене, політизоване та суперечне українському законодавству та здоровому глузду. Така позиція судової влади демонструє її залежність та політичний підтекст ухвалених рішень», — вважають у Parimatch.

У зв’язку з цим, компанія очікує на публікацію повного тексту рішення суду для подальшого детального аналізу. На основі цього аналізу Parimatch планує розробити стратегію захисту своїх прав і репутації на міжнародному рівні, використовуючи усі доступні юридичні механізми для оскарження вердикту, який вони вважають необґрунтованим і неправомірним.

Нагадуємо, що у березні 2023 року, Рада національної безпеки та оборони України ввела санкції терміном на 50 років проти компанії Parimatch. Зіткнувшись з обмеженнями і припиненням роботи, компанія звернувся з листом до Президента України, Володимира Зеленського, підкреслюючи своє українське походження, та зазначивши, що засновники компанії є українцями, які припинили комерційну діяльність в Росії у березні 2022 року, відразу після початку військової агресії Росії проти України.

«Ми відкриті до діалогу та готові відповідати на запитання від ЗМІ та правоохоронних органів. Ми також маємо намір активно відстоювати наші права у суді», – наголошувало керівництво Parimatch.

На підтримку позиції Parimatch на офіційному сайті Президента України була зареєстрована петиція з вимогою анулювати санкції проти гемблінгового оператора. Після того, як петиція набрала необхідну кількість підписів у 25 тисяч, Президент Зеленський дав відповідь, доручивши голові Кабміну Денису Шмигалю провести всебічне розслідування законності застосування санкцій проти Parimatch і, у разі виявлення порушень, здійснити відповідні коригувальні дії.

4 листопада
3 листопада