12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня

У Сумах собака прожив у ямі три тижні

Три тижні у чотириметровій ямі прожив бездомний собака. Три дні тому тварину з пастки витягли комунальники та волонтери.

Ловець бездомних тварин Владислав Мошенський розповів, як довелось працювати. “Тварина спочатку проявляла агресію, недовіряла людям. Вона дика, вона не була ручною”, – говорить він. Довелося брати сачок і накривати собаку, заспокоювати її словами, гладити, щоб можна було зробити ін’єкцію і спокійно підняти до машини, пригадує чоловік.

Яма, в яку потрапила тварина, – неподалік кінцевої зупинки на вулиці Брянській – це одна з околиць міста. Далі – руїни колишнього заводу. Собака жив у колодязі собака. Відшукали тварину волонтери.

Волонтерка Ліна Сумська розповідає, що їй зателефонувала жінка на ім’я Ольга і повідомила про ситуацію. “Вона мала інформацію про те, що чоловік на ім’я Олександр протягом кількох тижнів підгодовує собаку, який впав до ями і намагається дістати його звідти. Через те, що він проявляє агресію, зробити цього не може”, – згадує жінка.

Врятований собака – це дівчинка п’яти років. Зараз її виходжують. “Насправді стан був не настільки поганим, як можна було очікувати. Собака прибула у стабільному стані. Ми спостерігали за нею кілька днів, щоб підготувати її до стерилізації”, – говорить лікарка-ветеринар Олександра Баканова.

За її словами, собака почуває себе добре. “Це – унікальний випадок, зазвичай, ми бездомних тварин беремо з менш травматичними історіями”, – говорить лікарка.

Ім’я собаці не давали, бо після одужання його відпустять на волю. Взяти тварину собі Олександра Баканова не може: має зо два десятки своїх підопічних. Крім восьми собак, ще є коти, птахи, гризуни.

За словами директора “Центру догляду за тваринами” Володимира Катишева, випадки, коли бездомні тварини потрапляють у пастки, трапляються нерідко.

“Звертаються до нас люди. Перед цим був випадок: ми у районі СумДУ допомагали знімати кошеня з дерева: залізло дуже високо, виїжджали”, – згадує чоловік та розповідає кілька схожих історій.

“Діставали із колодязя, на вулиці Тополянській, і на Машинобудівників. Як правило, нам дуже часто дзвонить рятувальна служба МНС, до них ідуть звернення або на даху, або на дереві. Вони це переадресовують на нас”, каже Володимир Катишев.

Ще тиждень врятований собака буде тут. Яму, в якій сиділа тварина, позначили великими гілками, аби туди знову ніхто не впав.

Знайти чоловіка на ім’я Олександр, який підгодовував собаку три тижні, нам не вдалося. Його контакти ні волонтери, ні працівники комунального підприємства не записали, сьогодні ж поблизу того місця його не було.

Джерело: suspilne.media

4 листопада
3 листопада