Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня

На Сумщині продавали неякісне мало

За зверненням громадської організації ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» центральною випробувальною державною лабораторією в Київський області та м. Києві були проведені лабораторні дослідження зразків масла відібраного зазначеною громадською організацією. За результатами досліджень виявлено немолочний жир в маслі солодковершковому ТОВ «Миколаївпром» 82,5% (180 г), що не відповідає його складу зазначеному на маркуванні. Наявність немолочного жиру в маслі солодковершковому не допускається чинними нормативними документами, що дає підстави вважати дане масло фальсифікованим.

По даному факту Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумський області була проведена позапланова перевірка оптового постачальника, який здійснював постачання масла солодковершкового до торговельних мереж у м. Суми. Згідно пояснень директора зазначеного суб¢єкта господарювання, відповідне масло було вилучено з реалізації та повернуто постачальнику.

Разом з тим, згідно інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївський області, ТОВ «Миколаївпром» у грудні 2019 року не виготовляв і не відвантажував дану продукцію у торгівельну мережу м. Суми. Відповідна продукція постачальнику фактично повернута не була.

Враховуючи виявлення фактів ймовірного постачання до торгівельних мереж фальсифікованого масла солодковершкового, виробництва ТОВ «Миколаївпром», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області передано відповідні матеріали до прокуратури та ГУНП в Сумській області щодо перевірки дій відповідних осіб на предмет шахрайства та підробки офіційних документів.

За результатом їх розгляду слідчими СМВ ГУНП в Сумській області в квітні 2020 року було відкрите кримінальне провадження згідно ч. 1 статті 190 КК та ч. 1, 4 статті 357 КК. На даний час досудове розслідування триває.

4 листопада
3 листопада