Вчора
16 квітня
12 квітня
11 квітня
10 квітня
9 квітня
6 квітня
5 квітня
3 квітня
2 квітня
30 березня
28 березня
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня

На Сумщині відстрілюватимуть лисиць

На засіданні Державної надзвичайної протиепідемічної комісії Недригайлівської районної державної адміністрації 21 жовтня поточного року було розглянуті питання:

  • Про організацію контролю ефективності проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у дикій фауні та епізоотичну ситуацію захворюваності тварин на сказ в Недригайлівському районі;
  • Щодо неблагополучної епізоотичної ситуації з лейкозу ВРХ у приватному секторі.

З обох питань доповідав начальник Недригайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області. Зокрема, він відмітив, що стратегія боротьби зі сказом в районі в першу чергу базується на використанні комплексу антирабічних ветеринарно-санітарних заходів, направлених на профілактику та ліквідацію сказу серед основних резервуарів даного захворювання і передбачає проведення осінньої пероральної імунізації диких тварин в дикій фауні. Ефективність застосованих заходів визначається наявністю або відсутністю у тварин антитіл до збудника інфекційного захворювання.

До керівників мисливських господарств доведено план щодо відстрілу лисиць у розрахунку 2-4 голови на 100 кмугідь. Перед органами місцевого самоврядування поставлено завдання ретельного обліку домашніх тварин до кінця поточного року для організації планування щеплень проти сказу.

Під час заходу начальник управління наголосив на незадовільну роботу Іваницького старостату Недригайлівського ОТГ та Деркачівського старостату Вільшанської ОТГ з організації і проведення щорічної диспансеризації. Також не проводиться робота з роз’яснення населенню необхідності окремого випасу здорової та РІД позитивної худоби, в результаті чого є великий ризик перезараження. Багато років на вищевказаних територіях ведеться молокозбиральниками заготівля сирого молока, як від здорових так і РІД позитивних на лейкоз тварин в одну ємкість.

Протокольним рішенням керівникам органів місцевого самоврядування на засіданні районної ДНПК дані завдання, які повинні бути виконані протягом місця. Про отримані результати роботи виконавці будуть звітувати у встановлений термін.

4 листопада
3 листопада