Вчора
27 березня
26 березня
25 березня
22 березня
18 березня
17 березня
14 березня
8 березня
7 березня
6 березня
5 березня
4 березня
1 березня
28 лютого
27 лютого
25 лютого
23 лютого

Сумчанки просять зареєструвати препарати для дітей з епілепсією, бо ліків немає

Зареєструвати препарати для лікування епілепсії просять мами дітей з таким діагнозом у Сумах. Електронну петицію вони подали на сайт президента. Під час карантину придбати потрібні ліки за кордоном не можуть, в Україні вони не зареєстровані.

Син Яни Макухи, Дмитро, останні п’ять років хворіє на епілепсію. Жінка розповідає – один із препаратів, який дає позитивні результати, купують в Іспанії, бо він не зареєстрований в Україні. Через карантин дістати його не можуть, повідомляє Суспільне.

«Ми приймаємо три препарати. Два я можу купити на Україні. Третій я купувала в Іспанії. Уже з позавчорашнього дня (27 травня — ред.) ми зменшуємо дозу, і в нас уже сталося три приступи, коли він падає. Ми не думали, що карантин буде більш, ніж на місяць. Закриті кордони не дають можливості для життя наших дітей», — говорить Яна.

Авторкою петиції є і мама Маші, якій також потрібні закордонні препарати для лікування. Ксенія Величко розповідає – з батьками дітей, які мають епілепсію, об’єднуються у соціальних мережах. У Фейсбуці створили групу «Пацієнти з ЄПІ», де намагаються привернути увагу до проблеми незареєстрованних ліків. Ролик про дітей цієї спільноти виклала Альона Гайдукова.

«Деякі препарати, які привозять перекупники на територію України, коштують в три — чотири рази дорожче. У батьків навіть немає коштів, щоб їх купити. Ми надіслали потреби на МОЗ, в адміністрацію президента, також ми зв’язалися з виробником препарату, який конче необхідний 250-ти дітям. Препарат потрібен зараз, змінювати терапію з таким діагнозом як «синдром Веста», «синдром туберозного склерозу», дуже-дуже небезпечно», — пояснює Оксана.

Джерело debaty.sumy.ua

4 листопада
3 листопада